A Periódusos Rendszer

Általános és Szervetlen Kémiai Számítások

globe.gif (88446 bytes)

I. Fejezet
Mértékegységek

II. Fejezet
Koncentráció- számítás, oldatok higítása, elegyítése

III. Fejezet
Gáztörvények

IV. Fejezet
Oxidációfok 

V. Fejezet
Kémiai Nevezéktan

VI. Fejezet
Sztöchiometria 

VII. Fejezet
Híg oldatok törvényei

VIII. Fejezet
Kémiai termodinamika

IX. Fejezet
Kémiai egyensúly

X. Fejezet
Elektrokémiai számítások

XI. Fejezet
Összetett egyensúlyi feladatok

XII. Fejezet
Az atomok és molekulák szerkezete

bme.gif (3529 bytes) Ez az elektronikus jegyzet és példatár a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karának elsőéves hallgatói számára készült. 

Ez az elektronikus jegyzet igyekszik kihasználni a hipertext által nyújtott lehetőségeket. A képernyő jobboldalán láthatók a fejezet címek. Ezekre rákattintva eljutunk a példasorokhoz, amelyek a képernyő felső felében jelennek meg, míg a képernyő alsó részén a feladatok megoldásai találhatók. A feladatok megoldásához szükséges kiindulási adatok ill. elméleti tudnivalók egyetlen gombnyomással elérhetők. Hasonlóan egyszerűen áttekinthetőek a kémiai táblázatok és a periódusos rendszer.

A hipertext oldalak 800x600-as felbontású képrnyőre készültek. Az olvasás Netscape 4 vagy annál újabb, ill. Microsoft Internet Explorer 4 segítségével történhet.

Az információ ezeken az oldalakon folyamatosan változik, mivel egy példatárban sok apró hiba lehet, amit lehetőleg azonnal javítunk.

WWW változat Készült az MKM Felsőoktatási Programfinaszírozási Pályázatának támogatásával.  Csg.gif (7030 bytes) Témavezető:  Csonka Gábor