7. táblázat

Az oldhatóság változása a hőmérséklet függvényében: g vegyület/100 g víz

  Hőmérséklet
Vegyület 0 °C 20 °C 30 °C 40 °C 50 °C 60 °C 80 °C 100 °C
BaCl2 31,6 35,7 38,2 40,7 43,6 46,4 52,4  
Ba(NO3)2 5,0 10,2   14,2   20,3 27,0 43,2
CuSO4 14,3 20,7   28,5   40,0 55,0 75,0
KCl 28,6 34,4   40,3   45,6 51,12 56,3
KMnO4 2,83 6,4 9,0 12,56 16,89 22,2    
Vegyület 0 °C 20 °C 30 °C 40 °C 50 °C 60 °C 80 °C 100 °C
KNO3 13,3 31,2   64,0   111,0 169,0 246,0
K2SO4 7,35 11,1   14,76   18,17 21,4 24,1
MgCl2 52,8 54,6   57,5   61,0   73,0
NaCl 35,6 35,8 36,1 36,4 36,7 37,1 38,0 39,2
NaNO3 73,0 88,0 96,0   114,1 124,6 148,1 174,0
Na2SO4 5,0 19,4 40,8          
NH4NO3 118,3 192,0   297,0   421,0 580,0 871,0
Vegyület 0 °C 20 °C 30 °C 40 °C 50 °C 60 °C 80 °C 100 °C
Pb(NO3)2 38,8 56,6   75,0   95,0 115,0 138,8