7. táblázat
Az oldhatóság változása a hőmérséklet függvényében: g vegyület/100 g víz
Hőmérséklet | ||||||||
Vegyület | 0 °C | 20 °C | 30 °C | 40 °C | 50 °C | 60 °C | 80 °C | 100 °C |
BaCl2 | 31,6 | 35,7 | 38,2 | 40,7 | 43,6 | 46,4 | 52,4 | |
Ba(NO3)2 | 5,0 | 10,2 | 14,2 | 20,3 | 27,0 | 43,2 | ||
CuSO4 | 14,3 | 20,7 | 28,5 | 40,0 | 55,0 | 75,0 | ||
KCl | 28,6 | 34,4 | 40,3 | 45,6 | 51,12 | 56,3 | ||
KMnO4 | 2,83 | 6,4 | 9,0 | 12,56 | 16,89 | 22,2 | ||
Vegyület | 0 °C | 20 °C | 30 °C | 40 °C | 50 °C | 60 °C | 80 °C | 100 °C |
KNO3 | 13,3 | 31,2 | 64,0 | 111,0 | 169,0 | 246,0 | ||
K2SO4 | 7,35 | 11,1 | 14,76 | 18,17 | 21,4 | 24,1 | ||
MgCl2 | 52,8 | 54,6 | 57,5 | 61,0 | 73,0 | |||
NaCl | 35,6 | 35,8 | 36,1 | 36,4 | 36,7 | 37,1 | 38,0 | 39,2 |
NaNO3 | 73,0 | 88,0 | 96,0 | 114,1 | 124,6 | 148,1 | 174,0 | |
Na2SO4 | 5,0 | 19,4 | 40,8 | |||||
NH4NO3 | 118,3 | 192,0 | 297,0 | 421,0 | 580,0 | 871,0 | ||
Vegyület | 0 °C | 20 °C | 30 °C | 40 °C | 50 °C | 60 °C | 80 °C | 100 °C |
Pb(NO3)2 | 38,8 | 56,6 | 75,0 | 95,0 | 115,0 | 138,8 |